Veckans löpare: Jag väljer musik efter det pass jag ska köra

Namn: Ulf Petersen
Ålder: 39 år ung
Bor: Stockholm
Jobbar som: Arbetsledare i byggsvängen

Hur länge har du löptränat?

Jag har löptränat sen 2014, alltså i drygt 5 år.

Vilken löpträning gör dig lyckligast?

Lite klyschigt kanske, men den som blir av. Men mer detaljerat så kommer största lyckan oftast efter ett pass som gått som jag ville. Och det kan vara både ett distanspass i skogen eller intervaller på bana. 

Vilken är din styrka som löpare?

Jag har helt klart förmågan att pressa mig till max. Det ska mycket till för att jag ska avbryta eller inte genomföra ett planerat pass som bestämt.

Vad vill du bli bättre på i din löpning?

Det låter kanske lustigt men jag önskar ibland att jag inte var så spretig i min löpning. Jag vill gärna springa allt, från 5 km till ultradistans. Så svaret blir väl att jag skulle vilja fokusera bättre på åtminstone lite mer närliggande distanser.

Vem är din förebild inom löpning?

Jag har inga ”kändisar” som förebilder, däremot inspireras jag ständigt av min goda vän Erik Aschan. Han är precis som jag skulle vilja vara. Han håller sig till planen och svävar sällan iväg. Han springer och utvecklas fortfarande trots att han precis som jag inte är någon junior längre. 

Vad uppskattar du mest hos en träningskompis?

Att vi har massa kul att surra om när vi tränar. Vi behöver absolut inte vara på samma nivå i träningen. Viktigast är att vi trivs med varandra. 

Vilken löparpryl klarar du dig inte utan?

Mina lurar! Alla dagar i veckan. 99% av mina ”solopass” sker med musik. Jag väljer musik efter vilken typ av pass jag ska köra. Har dock bara tre att välja på. Hårt, hårdare eller hårdast som enklast kan kopplas ihop med distans/långpanna, tröskel och intervaller. 

Men självklart spelar humöret in också. Är jag förbannad på chefen så blir det extra hårt ;).

All min musik utgår från genren Metalcore och spretar ut åt lite olika håll därifrån.

Vad äter du helst innan ett långpass?

Majoriteten av mina långpass sker tidiga lördagsmorgnar och då dricker jag oftast bara en shake och en kopp kaffe. 

Vilket ord representerar bäst det du känner för löpning?

Livskvalitet! Alltså livet i sig för dom flesta "Svenssonfamiljer" (precis som min egen) ser väl i stort sätt ut på samma vis.Det är jobb, förskola, skola, hushåll osv osv, vilket självklart är en typ av härlig livskvalitet. Men många gånger kommer stress i samband med allt detta och då är det lite extra livskvalitet, åtminstone för mig, att kunna dra ut på en runda och koppla bort stressen någon timme.

Vilket mantra eller knep tar du till när det är tufft på träning/tävling?

Jag bryter ner distansen till mindre/kortare delar. Till exempel på ett maraton betar jag av 5 km i taget. Ett 10 kilometerslopp delar jag alltid in i fyra delar, eftersom jag vet innan hur jäkla jobbigt det kommer bli.

Vilket var ditt senaste lopp?

Det var NUTS November Ultra Trail Södertörn 57 km. Det gick förvånansvärt bra. Jag slutade på plats 14 av drygt 70 startande. Det blev som väntat en jobbig resa men banan är underbar. 

Vilket blir ditt nästa lopp?

Det blir Winterrun på Skansen. Det loppet har jag sprungit varje år sen jag började löpträna. Första gången jag sprang Winterrun gick den i Tantolunden. 

 

Skribent: Kristina A Lager

 

Goretex Winterrun går lördagen 25 januari på Skansen i Stockholm. 

 

Mer om Veckans löpare