Veckans löpare: Löpningen gör mig till en pigg och glad mamma

Namn: Camilla Brohäll
Ålder: 26 år
Bor: I en villa söder om Stockholm
Jobbar med: media och som gruppträningsinstruktör på Sats Elixia.

Hur länge har du löptränat? 
Jag har löptränat sen 15-årsåldern då jag fick lägga ner fotbollen på grund av knäproblem. Till en början joggade jag i rehabsyfte, men när mina knän kändes bättre ökade jag både farten, längden och antalet rundor. Två år senare slog min pappa vad med mig om att springa Stockholm Marathon, vilket han aldrig trodde att jag skulle klara av. Året därpå, 18 år fyllda sprang jag mitt första maraton. Det är än idag en av mina bästa upplevelser i livet. 

Vilken löpträning gör dig lyckligast? 
Den som får mig att må bra! Jag älskar att tävla och jag älskar att utmana mig själv men så fort det bara blir prestige så mår jag dåligt. Då brukar jag lämna min garminklocka hemma och springa en runda i skogen. Det ger mig ny motivation.

Vad vill du bli bättre på i din löpning/träning? 
Jag vill bli snabbare och starkare i kroppen. Jag fick barn för ett år sedan och upplever att jag tappat mycket styrka i höfter och i sätet. 

Vem är din förebild inom löpning/träning och varför?
 Oj, jag har många! Men för att nämna några så tycker jag att Anders Szalkai är en otrolig inspiratör, både i sociala medier och irl. Han är äkta! Lovisa Sandberg (Lofsan) är också en favorit, speciellt sen jag fick barn. Hon är sund och premierar hälsa före hets, vilket jag tycker är så himla viktigt. Sen måste jag också nämna Mikaela Larsson som gått från motionär till elitlöpare med SM-gulds meriter på bara några år. Hennes karriär har varit och är otroligt inspirerande att följa. 

Vad uppskattar du mest hos en träningskompis? 
Pepp och hängivenhet när min egen motivation tryter. 

Vilken löparpryl klarar du dig inte utan?
Mina kompressionsstrumpor från Falke är ovärderliga vid långpass. 

Vad äter du helst innan ett långpass?
Havregrynsgröt med hallonsylt, nötter och frön. 

Vilket ord representerar bäst det du känner för löpning? 
Frihet! Jag springer överallt, vart jag än befinner mig i världen. Det finns inget bättre sätt att upptäcka en stad eller ett land på. 

Vilket mantra tar du till när det är tufft på träning/tävling? 
”Winners never quit. Quitters never win”. Sen går det väl inte att komma ifrån att löpning kräver ett stenhårt pannben ibland.

Vilken är den bästa effekten som löpningen har haft på dig? 
Löpningen håller mig frisk och löser nästan alltid en dålig dag, ett dåligt besked, en dålig natts sömn. Dessutom gör löpningen mig till en pigg och glad mamma. 

Vilket var ditt senaste lopp – och hur gick det? 
Jag sprang Berlin Marathon i september vilket var en otroligt rolig upplevelse. Berlin är en fantastisk stad och jag älskade såväl banan som publiken. Jag är nöjd med min prestation, trots att jag har en bra bit kvar till de tider jag vill och har legat på innan jag fick barn. 

Vilket är ditt nästa lopp?
Det ser ut att bli Paris Marathon i april 2020. Jag har aldrig varit i Frankrike så det ska bli väldigt roligt! 

 

Skribent: Kristina A Lager

Mer om Veckans löpare