YMR Track Club – av idrottare för idrottare

I SAMARBETE MED YMR TRACK CLUB. Allt fler löpare världen över springer i kläder från YMR Track Club. Vad många kanske inte vet är att YMR Track Club är från Sverige. Klädmärket startades 2017 av olympiern och före detta friidrottaren Peter Häggström Lindecrantz.

YMR Track Club började som ett kul sidoprojekt i form av en uppdaterad version av Peters före detta klubbs 70-talsoverall i samband med att de fyllde 100 år. Detta gav blodad tand, vilket ledde till fler plagg och skapandet av varumärket YMR Track Club. Hemsidan ymrtracklub.com sattes upp och det tog inte lång tid innan YMR Track Club uppmärksammades av till exempel Vogue och Financial Times och försäljningen tog fart.

– När Vogue från New York hörde av sig och ville skriva ett reportage om YMR Track Club, då insåg jag att vi hade skapat något som var unikt i form av design och hållbar produktion. Det gav mig självförtroende att satsa ännu mer, säger Peter Häggström Lindecrantz. 

YMR Track Club skapar träningskläder som har en klassisk modebild och som är funktionella och hållbara. Tygerna är lätta och funktionella och har dessutom eko-certifieringen ÖKOTEX. Arvet från friidrotten där varje hundradel och centimeter spelar roll finns med från skiss till färdigt plagg.

Olympiern och före detta friidrottaren Peter Häggström Lindecrantz grundade YMR Track Club 2017.

– Kläderna testas av till exempel Mustafa Mohamed som är involverad i YMR Track Club. Jag och Musse har rätt lika krav och förväntningar på de plagg vi vill utveckla även om han är löpare och min bakgrund är att jag hoppat längdhopp och varit sprinter. Funktion och lätthet är i fokus, men självklart vill vi även ta fram plagg som är snygga. Att de dessutom är närproducerade och hållbara gör oss stolta, fortsätter Peter Häggström Lindecrantz. 

YMR Track Club lanserar nu flera nya träningsplagg. Närmast väntar lanseringen av nya plagg i merinoull i form av kollektionen ”Västanede”. Läs mer om den, YMR Track Club och handla dina nya löparkläder på ymrtrackclub.com

I samarbete med YMR Track Club. 

Västanede Merino Fleece VestÅsunden Insulation Tights och Åsunden Gloves.