Löparens godaste adventsfika: Valnötsdadlar i mörk choklad

Enkelt, gott och näringsrikt. Här är julgodiset som passar lika bra till glöggmyset som till mellanmål efter löppasset.

Nu när det är högsäsong för glöggmingel, presentinköp och annat julstök är det lätt att börja springa runt med en ständigt hög stressnivå i kroppen, vilket egentligen är ganska motsägelsefullt då julen i grunden är tänkt att vara en fridfull och harmonisk högtid. Försök att underlätta för dig själv genom att till exempel välja lättbakade recept inför adventsfikastunden med släkten. Det här julgodisreceptet innehåller bara fyra ingredienser och ger, förutom god smak, en näringsrik energipåfyllning – ett välkommet inslag när att-göra-listorna är långa!   

Dadlar innehåller bland annat kalium, en mineral som är viktig för kroppens nerv- och muskelfunktion. Valnötter ger nyttiga fetter och om du väljer en mörk choklad med hög kakaohalt så tillför du kroppen nyttiga antioxidanter. Så här enkelt gör du valnötsdadlar i mörk choklad: 

Ingredienser:

100 gram mörk choklad

2 msk kokosmjölk

Dadlar 

Valnötter

Gör så här:

Smält chokladen och rör ner cirka 2 matskedar kokosmjölk till en tjock kräm. Skär en skåra i dadeln, ta ut kärnan och stoppa i en valnöt. Rulla valnötsdadeln i chokladen och lägg på ett fat. Låt godisarna stelna i kylen. Pudra över lite kakao innan servering. 

 

Skribent: Jenny Sunding

Mer om Recept