Rödbetsbiffar med halloumi

Rödbetsbiffar med halloumi. Lins- och grynblandning.

Letar du efter ett enkelt och gott vegetariskt alternativ till burgarna? Det här receptet på rödbetsbiffar med halloumi var riktigt gott och dessutom superlätta att göra. Jag tycker ibland att veggieburgare inte håller ihop – de går sönder när jag steker. Men dessa godsaker höll ihop på ett alldeles ypperligt vis.

Det var väldigt långt ifrån grillväder när jag gjorde mina biffar. Regnet fullkomligt öste ner – jag vet inte hur det var hos dig. Så jag stekte dem i pannan och åt med gryn- och linsblandning. Men jag skulle vilja testa att grilla och äta dem som klassiska burgare med bröd och dressing. Osäker dock på hur det skulle gå att lägga dem på grillen. Någonstans i mina gömmor har jag har en speciell panna som man kan ställa på grillen – den testar jag nästa gång.

Receptet räcker till 4 personer

  • 4 rödbetor
  • 1 förp halloumiost
  • 1 ägg
  • 1 dl bovetemjöl
  • Salt, peppar och olivolja att steka i.

Koka rödbetorna ca 20-30 minuter och låt svalna. Skala och riv rödbetorna. Riv och halloumin, lägg allt i en bunke och blanda i ett ägg och en dl bovetemjöl. Salta och peppra.

Forma biffarna lite försiktigt i handen (eller direkt i pannan om du hellre vill). Stek 3-4 minuter på varje sida.

Vi var lite lata så jag tog bara gräddfil till mina biffar – min man hittade en burk. bearnaise som stod och skräpade i kylen - det tyckte han var super till. Tror kanske att en god hemmagjord och vitlöksdoftande tzatziki skulle vara den optimala såsen till de här biffarna. Släng på lite gröna blad på tallriken också. Både för smaken och ögat.

Av Kristina A Lager

Mer om Recept