Ramboll Stockholm Halvmarathon bäst i Europa

Svensk seger och bäst i Europa. Det blev resultatet när ESA Awards, som arrangeras av European Sponsorship Association, avgjordes i London på onsdags och torsdagskvällen i veckan. I kategorin Best Sport Sponsorship med en totalbudget på under en miljon euro segrade teknikkonsultföretaget Ramboll för titelpartnerskapet Ramboll Stockholm Halvmarathon. Detta skriver Marathongruppen i ett pressmeddelande.

Stockholm Halvmarathon, som är landet näst största halvmaratonlopp, har en lång historia som sträcker sig nära 100 år tillbaka i tiden. Den moderna versionen så dagens ljus för 20 år sedan och har sedan dess etablerat sig som höstens stora halvmara.

Samarbetet mellan Ramboll och motionsevenemangsarrangören Marathongruppen inleddes 2018 med ett tydligt mål att positionera om loppet med målet att bli ett av världens mest attraktiva och professionella. Ett arbete som på flera plan tycks ha burit frukt.

– Kvitton på att man är på rätt väg behövs alltid, och vi är så stolta. Vi har haft en ambition att tillsammans med Ramboll skapa ett evenemang som överraskar och ger deltagarna mycket mer än de vanligtvis kan vänta sig. Vi har länge haft en av världens vackraste banor, med start och målgång vid Stockholms Slott. Det som vi tillsammans har gjort de senaste åren är att utifrån löpares nyfikenhet och behov addera innovativa lösningar som lyfter helhetsupplevelsen. Både inför och under loppet. Vi har sett att deltagarna älskat det. Nu är vi också bäst i Europa, säger Louise Fredriksson som är ansvarig projektledare för Ramboll Stockholm Halvmarathon hos arrangören Marathongruppen, i pressmeddelandet.

Ramboll Stockholm Halvmarathon avgörs traditionsenligt i början av september, i år är loppet planerat till den 11 september. Sedan toppen i början av 2010-talet har den nationella utvecklingen av deltagande i motionsevenemang gått ner. Men Ramboll Stockholm Halvmarathon är ett av de lopp som gått emot trenden, och har de senaste åren vuxit.

– Ramboll är med och formar samhället och vi vill också förbättra upplevelserna för människorna i staden. Ramboll Stockholm Halvmarathon genomförs i den stadsbyggnad och på den infrastruktur vi är med och utvecklar. Därför var det logiskt för oss att samarbeta med Marathongruppen och gå in som titelsponsor till Ramboll Stockholm Halvmarathon. Vi vill bidra med värde till hela löparsverige genom nya, innovativa lösningar och upplevelser, säger Carmen Wargborn som är sponsringsansvarig på Ramboll och fortsätter:

– Den här fantastiska vinsten i Europan Sponsorship Awards visar att vi lyckats med detta, men så har vi också dryga 2000 medarbetare i Sverige som på olika sätt engagerat sig i att bidra till loppet, och inte minst till vår löparapp ShapeRunner, som bjuder in till roligare löpträning i hela landet.

Vad kan då löparna förvänta sig den 11 september?

- Först och främst ser vi över hur loppet ska kunna arangeras på ett säkert och tryggt sätt. I höst har förhoppningsvis vaccinationerna kommit så långt att vi bjuda på så nära ett normalt lopp som möjligt. Men oavsett det vågar jag lova att upplevelsen för deltagarna kommer att vara absoulut världsklass. Nu när vi är bäst i Europa kan vi ju inte nöja oss med något mindre, säger David Fridell som är marknadschef för Marathongruppen.

Mer om ESA Awards kan man läsa om här.