adidas Premiärmilen lockar 3000 löpare till Norra Djurgården

Ett säkert vårtecken bland Stockholm med omnejds löpare. På lördag den 26 mars arrangeras adidas Premiärmilen på Norra Djurgården, med första start klockan 11.00. Loppet är inne på sin femtonde upplaga och markerar den officiella starten på en lång och välfylld evenemangssäsong för Nordens största arrangör av motionsevenemang, Marathongrupppen.

I december 2021 stod det klart att det globala sportvarumärket adidas går in som ny titelsponsor för fyra av evenemangen i Marathongruppens evenemangsportfölj. Först ut är det klassiska milloppet på Norra Djurgården som numera går under namnet adidas Premiärmilen. Loppet har sedan starten 2007 blivit ett givet inslag i motionsloppskalendern för såväl tävlingslöpare som motionärer. Det är även det enda seedningsgrundande milloppet inför adidas Stockholm Marathon den 4 juni. 

Efter två år av först en inställd upplaga 2020 och därefter en flytt till augusti 2021, är arrangörerna lättade och förväntansfulla över att adidas Premiärmilen är tillbaka igen så som det brukar i början av året. 

– adidas Premiärmilen är det första loppet på säsongen för många löpare och vi är väldigt glada över att återigen få dela den upplevelsen med våra deltagare. Att vi dessutom får göra det för första gången med adidas förstärker den spännande nystartskänslan ytterligare, säger Malin Aho som är projektledare för adidas Premiärmilen. 

På fredagsmorgonen var 3000 löpare anmälda till årets upplaga. Efteranmälan är öppen hela vägen fram till cirka en timme före första start och arrangörerna räknar med att det fina vårvädret kommer att resultera i ett betydligt antal sena anmälningar. 

Som alltid lockar adidas Premiärmilen många snabba löpare. Från Keep Up Running Club ser vi bland andra Kristoffer Låås, Ebba Tulu Chala och Heshlu Andemariam. Andra namn att hålla kolla på är Sanna Mustonen, Linnéa Sennström och Yohannes Kiflay från Hässelby SK samt Archie Casteel, Victor Urquhart Smångs, Abdelfath Yassin och John Foitzik från Spårvägens FK. 

Första start går klockan 11.00 ute på klassisk löparmark nära universitetsområdet på Norra Djurgården. Sedan följer ytterligare fem starter var femte minut fram till 11.25. All info om loppet och banan finns på premiärmilen.se där även resultaten kommer att presenteras live.

Marathon.se ägs av Marathongruppen som arrangerar adidas Premiärmilen. 

Mer om Tävling