adidas Stockholm Marathon snart slutsålt – endast 2500 platser kvar

Den omtalade starten på adidas Stockholm Marathon. I år går loppet lördag 1 juni.

Ett rekordstort intresse för adidas Stockholm Marathon gör att arrangören Marathongruppen med största säkerhet måste stänga anmälan tidigare än väntat. Deltagartaket är nu satt till 23 000 löpare vilket gör att det idag endast finns drygt 2500 platser kvar. Glädjande är också att loppet redan har nått all time high vad gäller anmälda boende i Sverige.

Efter flera års nedgång, bland annat beroende på pandemin, har trenden vänt rejält. Årets adidas Stockholm Marathon kommer att bli det största sedan starten 1979. Förra året hade loppet 16 773 deltagare, den siffran passerades redan kring mitten av februari i år.

– Vi har sedan i höstas känt att vi kan slå rekord på årets adidas Stockholm Marathon och nu med 1,5 månad kvar känns det så otroligt roligt att vi kan säga att det kommer bli lapp på luckan. Maratonintresset har aldrig varit så stort och vi lockar också en yngre målgrupp än någonsin, säger David Fridell, verksamhetschef på Marathongruppen.

Det tidigare rekordåret, 2014, lockade totalt 22 205 deltagare, varav 15 373 var boende i Sverige. Idag är redan 15 715 löpare boende i Sverige anmälda till loppet som arrangeras den 1 juni. Med nuvarande anmälningstakt ser totalsiffran ut att blir runt 24 000 deltagare, vilket är fler än vad Marathongruppen känner är rimligt för att säkra kvaliteten. De senaste åren har anmälan varit öppen i princip ända fram till start men nu flaggar man alltså för att anmälan kommer att stänga tidigare än så.

– Vi vill såklart kunna erbjuda alla som vill att springa maran, men för att kunna hålla kvaliteten uppe och se till att alla deltagare får sitt livs upplevelse så har vi bestämt oss för att sätta ett tak på 23 000 i årets adidas Stockholm Marathon, säger David Fridell.

Mer om Tävling