Årets upplaga av ASICS Premiärmilen blev en premiär väl värd att vänta på

ASICS Premiärmilen är i vanliga fall ett vårlopp som många löpare inleder loppsäsongen med, men på grund av covid-19 flyttades årets upplaga till den 28 augusti. Det blev en senare premiär än vanligt – men en välkommen sådan för alla löpare som längtat efter att få springa ett av de klassiska motionsloppen igen.

ASICS Premiärmilen är i vanliga fall ett vårlopp som många löpare inleder loppsäsongen med, men på grund av covid-19 flyttades årets upplaga till den 28 augusti. Det blev en senare premiär än vanligt – men en välkommen sådan för alla löpare som längtat efter att få springa ett av de klassiska motionsloppen igen. 

Uttrycket "äntligen!" låg i luften när Marathongruppen och Fredrikshofs FIF arrangerade årets upplaga av ASICS Premiärmilen efter att ha tvingats ställa in 2020 och flytta årets lopp från slutet av mars till den 28 augusti. För att möta de nuvarande restriktionerna delades starten upp i två väl åtskilda grupper, klockan 11.00 och 13.00, med ett inhägnat och luftigt startområde dit endast löpare med nummerlapp fick passera.  

 – Det är en utmaning att planera och förbereda motionslopp i de här tiderna, men nu när vi är här på plats och allt rullar på och vi träffar glada deltagare som längtat lika mycket som vi har gjort – då är det värt allt arbete flera gånger om, säger Daniel Karlsson, ansvarig projektledare hos arrangören Marathongruppen. 

På plats ute på det klassiska löparområdet på Norra Djurgården fanns många kommande ASICS Stockholm Marathon-löpare som har ASICS Premiärmilen som ett delmål på vägen mot maraton. Det är också det enda milloppet som är seedningsgrundande för en bättre startgrupp i maratonloppet den 9 oktober.

Niklas Norman från Hudiksvall var snabbast av herrarna på den 10 kilometer långa banan på 33:19, följd av Hannes Bjernhagen från Fredrikshofs FIF på 33:30. Vinnare i damklassen var Anja Stolpe, Filipstad, på 38:20 före ASICS FrontRunner-löparen Elmina Saksi som tävlar för Tjalve IF.  

Topp 3, herrklassen

1. Niklas Norman, Hudiksvall, 33:19
2. Hannes Bjernhagen, Fredrikshofs FIF, 33:30
3. Florian Kramme, Bromma, 34:58

Topp 3, damklassen

1. Anja Stolpe, Filipstad, 38:20
2. Elmina Saksi, Tjalve IF, 38:48
3. Eva Svedlund, Älvsjö, 39:02

Hela resultatlistan hittar du här.

Pressmeddelande från Marathongruppen. 

Mer om Tävling