Halvmaralöpare springer över Guldbron på lördag

Ramboll Stockholm Halvmarathon firar 20 år och blir ett av de första stora stadsevenemangen som arrangeras sedan pandemin bröt ut. Loppet har tillfälligt fått ny bana för att klara de restriktioner om max 900 deltagare samtidigt i start- och målområdet som gäller till den 29 september.

Nu har lopphösten verkligen kommit igång. Förra helgen gick Tjejmilen, i morgon går Ramboll Stockholm Halvmarathon. Den 29 september släpps alla restriktioner och då kan loppen gå som vanligt igen, utan restriktioner. Det coola cityloppet Ramboll Stockholm Halvmarathon på lördag har dock varit tvungna att genomföra vissa anpassningar.

Starten går klockan 12 och har flyttat från Strömbron till Skeppsbron. För att få ett jämnt och utspritt flöde av löpare längs banan har deltagarna delats in i sju startgrupper med 30 minuters mellanrum. Banan som vanliga år går genom flera stadsdelar, går i år två varv runt Södermalm med målgång på Söder Mälarstrand.

– En av höjdpunkterna är att banan går över den nya Guldbron vid Slussen – vi är det första motionsloppet som passerar där! Vi är oerhört glada över att ha hittat ett upplägg som både ger deltagarna den löpupplevelse de längtat efter och som säkerställer ett smittsäkert genomförande, säger Louise Fredriksson som är ansvarig projektledare för Ramboll Stockholm Halvmarathon.

Samtidigt med Ramboll Stockholm Halvmarathon går SM i Halvmaraton i Göteborg, som lockar många av de bästa löparna. Men några riktigt duktiga löpare att hålla ögonen på i Stockholm på lördag är:

Kvinnor:
Malin Skog, 32 år, IFK Umeå, PB halvmaraton 01:18:26
Malin Gibrand, 39 år, FK Studenterna, PB halvmaraton 01:21:04
Tina Marie Fernandez Barrerios, Spanien, PB halvmaraton 01:19:01
Sara Trané, 36 år, Fredrikshof FIF, PB halvaraton 01:18:39

Män:
Olle Walleräng, 36 år, Spårvägen FK, PB halvmaraton 01.03:47
Nils Spetz, 29 år, Spårvägen FK, PB halvmaraton: 01:08:37
Martin Holm, 37 år, FK Studenterna, PB halvmaraton 01:09:02
Fredrik Uhrbom, 44 år, Spårvägen FK, PB halvmaraton: 01:05:20

 

Mer om Tävling