Felmeddelande

  1. Warning: include(misc/ui/images/ui-icons.png): failed to open stream: No such file or directory in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).
  2. Warning: include(): Failed opening 'misc/ui/images/ui-icons.png' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.40/lib/php') in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).

Tjejmilen blir åter en del av Finnkampen

När Finnkampen ska avgöras i Stockholm första helgen i september kommer damernas 10k åter att avgöras tillsammans med Tjejmilen.

Samma dag som Tjejmilen 2023 ska springas i Stockholm ska damernas 10 kilometer avgöras på Finnkampen. Varför då inte slå två flugor i en smäll och plocka ut damernas lopp på Stockholms gator och låta dem springa tillsammans med upp emot 16 000 andra?

– Det blir den perfekta friidrottshelgen för alla som har vägarna förbi Stockholm och det är jättekul att Finnkampen återigen kommer ut på gatorna. Förra gången togs det emot enormt väl och tjejerna tyckte det var superhäftigt att få springa Tjejmilen i landslagskläder”, säger Magnus Malmsborg, projektledare för Finnkampen 2023.

Senast Finnkampen avgjordes i Stockholm, 2021, hade man samma upplägg, vilket var mycket lyckat. Att ta ut en gren från Stockholms Stadion till stadens gator gör att ännu fler har möjlighet att bli del av den folkfest som Finnkampen är, som publik eller till och med som deltagare i samma lopp. 

– Tjejmilen är alltid en riktig löparfest. Att damernas 10 kilometer under Finnkampen går tillsammans med Tjejmilen ger loppet lite extra spänning. Det kommer med största sannolikhet även locka en lite större publik, vilket såklart är roligt för alla Tjejmilens deltagare. Vi ser fram emot ett Tjejmilen med guldkant, säger Kristina Lager från Marathongruppen som arrangerar Tjejmilen.

Den publikvänliga banan går på Gärdet och Södra Djurgården i Stockholm. Läs mer om Tjejmilen här

Mer om Finnkampen här

 

Mer om Tävling