Semesterträning: Morgonträningen som blir av

Innan semestern är det lätt att tänka att det ska finnas oceaner av tid för träning, men på något sätt fylls kalendern med utflykter, middagar och strandhäng. Härliga saker i och för sig, men nog gnager det ändå lite när den där efterlängtade känslan efter en bra träningsvecka uteblir? Vi vill slå ett slag för morgonträning. Kör du ditt träningspass direkt på morgonen så finns det ingen risk att det stryker på foten på grund av en felkörning hem från stranden eller att gästerna dyker upp en halvtimme tidigare än avtalat. Svårt att komma ut direkt på morgonen? Här kommer våra tips som göra att morgonträning blir av.

Här kommer våra bästa tips för att morgonträningen ska bli av:

1. Lägg fram kläderna kvällen innan så att du slipper momentet av att rota runt i garderoben på morgonen.

2. Boka in en träningsträff med en kompis eller familjemedlem. Det är alltid jobbigare att avboka när någon annan väntar på en.

3. Pressa inte dig själv till max. De flesta av oss mår bra av att ta det lite lugnare på morgonen innan kroppen är helt vaken. 

4. Vaknar du hungrig? Ta en banan direkt du kliver ur sängen, förbered en smoothie kvällen innan eller ät ett mellis direkt innan du går och lägger dig så att du har lite energi i kroppen.

5. Planera en belöning! Kanske ett morgondopp direkt efter löpturen och sedan en god frukost på det? Aldrig är en frukost så god och mysig som efter en löptur!

 

Text: Lisa Beskow

Mer om Träning