Följ Sanna Mustonen, Kristofer Låås och Tommy Myllymäki på vägen mot adidas Stockholm Marathon 2022

I SAMARBETE MED ADIDAS STOCKHOLM MARATHON. I en ny programserie kommer vi att få följa elitlöparna Sanna Mustonen och Kristofer Låås samt kocken och hängivne löparen Tommy Myllymäki i deras träning inför adidas Stockholm Marathon den 4 juni 2022.

I det första avsnittet, som spelades in med fyra månader kvar till loppet, delar de tre löparna med sig av sina tankar om adidas Stockholm Marathon och om sina målsättningar inför årets upplaga. 

"Jag tror verkligen att när jag får till det så kommer det att gå riktigt snabbt", säger Sanna Mustonen som har siktet inställt på en tid under 2.30 – och en pallplats. Det långsiktiga målet är att springa maraton på OS.

"Att gå under 3 timmar är en milstolpe, framför allt i maratonkretsar skulle jag säga. Det är inte bara att göra det över en dag utan det kräver lite jävlar anamma", säger Tommy Myllymäki som beskriver hur de sista 5 kilometerna under ett maraton alltid är ett krig mot psyket, men att känslan efter målgång snabbt byts från aldrig mer till igen.   

"Jag tror man måste springa själv för att förstå hur häftigt det är", säger Kristofer Låås som brukar försöka få igång publiken när han tar den sista kurvan in mot mål på Stockholm Stadion. Under årets lopp siktar han på att gå med i förstaklungan. 

Varje måndag släpps ett nytt spännande avsnitt där vi får en inblick i Sannas, Kristofers och Tommys målsättningar, tränings- och kostupplägg. Följ avsnitten här på marathon.se eller på sverigespringer.se

Läs mer och anmäl dig till adidas Stockholm Marathon: stockholmmarathon.se

Vägen mot maran är ett samarbete mellan adidas Stockholm Marathon, Sverige Springer och adidas. 

Mer om Vägen mot maran 2022