Rädda min idrott - Yannick Tregaro

“När man lyckas, när man utvecklas, när man vinner ett mästerskap eller slår ett personligt rekord - det är så kul att se och få följa med på sådana resor. Jag vet många som kämpar dag ut och dag in i flera år och vill uppnå någonting” - Yannick Tregaro

I nära 25 år har Yannick Tregaros hjärta bultat för Örgryte IS och för friidrotten i stort, både som aktiv, men allra mest som tränare. Han har haft förmånen att jobba med elitaktiva på nationell som internationell nivå. Han har fått vara med under både OS-guld och världsrekord. 

Men det som driver honom som mest, är att varje dag följa aktiva klättra och klättra och bli allt bättre och bättre.

 - Det är det som ger mig oerhört mycket glädje, stolthet och mening med mitt liv. Idrotten är det jag lever för. 

Att ge tillbaka till det som betyder

Yannick har sin anställning i Örgryte IS, en del av Göteborgs Friidrottsförbund som i sin tur är en viktigare pelare för alla klubbar i hela Göteborg.

 - Alla idrottslig verksamhet kostar ju någonting, även om det är väldigt mycket ideellt arbete. Men vi kan inte leva på luft och vi måste få in ekonomi någonstans ifrån. Kan vi inte göra de evenemang vi brukar göra, blir det i längden ohållbart, menar Yannick.

Det handlar om konsekvenser som drabbar hela idrottsrörelsen - om budget till de aktiva, men också om möjlighet att ha öppet anläggningar, att ha material och att anordna friidrottskolor för barn och unga.

 - Jag har vuxit in i friidrotten från när jag var liten och känner att jag vill ge tillbaka till alla som vill bli som bra som möjligt. Jag vill kunna fortsätta inspirera och eftersom jag har kommit långt, och varit med om mycket vill jag dela med mig av min erfarenhet och jag vill gärna få fler att nå sina drömmar. 

 

Text: Sara Holmgren

 

Rädda min idrott är en kampanj framtagen av Marathon.se med syfte att informera om rådande kris inom idrottsrörelsen. Läs mer på raddaminidrott.se.