2005 års slut bara början för Joakim

Seger i Sveriges största Sylvesterlopp. Totalseger i Runners World Grand Prix med 10000 kronor i första pris. Slutet på 2005 blev gott för Hälles Joakim Johansson.
– Jag hade egentligen inte väntat mig någonting av det här året, men så började det gå bra i terräng-SM, och sedan i Göteborgsvarvet.

För en elitlöpare som satsat länge kommer ibland svackor. Kom ihåg att det krävs mycket motivation och discilpin för att träna på elitnivå. Två pass per dag, äta ordentligt, vila. År efter år är löpningen det som styr livet.
– Jag hade svårt med motivationen när året började och tränade mindre, berättar Joakim Johansson. Jag satsade inte lika mycket men så började det gå bra – och det har slupat sig så att jag sprngit bra i de tävlingar som ingår i Runners World Grand Prix.
På nyårsaftonen vann Joakim Johansson Sylvesterloppet igen. Ett bra slut på ett bra år som gett Joakim inspirationen tillbaka. Direkt efter loppet åkte den 29-årige Hälle-löparen hem och packade väskorna.
För 2006 är det löpning som gäller. Redan klockan 06.30 på nyårsdagen lyfter planet från Landvetter. Slutdestinationen är Sydafrika där ett månadslångt träningsläger väntar tillsammans med många av de bästa andra svenska långlöparna.
– Målet för 2006 är att springa fort, säger Joakim Johansson väl medveten om att EM-kvalgränsen är 13.42 och att konkurrensen på distansen 2006 kommer att bli stenhård med konkurrenter som Henrik Ahnström, Henrik Skoog och Oskar Käck.

Även damsegrarinnan i Sylvesterloppet, Christin Johansson, finns med på morgonplanet till Sydafrika. Göteborgs främsta löpartjej visade god form när hon vann med nästan en minuts marginal till Camilla Johansson.
– Nu är det grundtränings som gäller men när säsongen börjar blir det 3000 meter hinder.

Totalt var det drygt 1000 löpare som sprang det 25:e Sylvesterloppet i Göteborg. Bland dem fanns Leif Karlsson från Gnosjö som firat nyårsafton de senaste 25 åren med att springa Sveriges största nyårslopp.