3900 springer Blodomloppeti Stockholm

Gör en medmänsklig gärning - spring eller gå Blodomloppet. Under den parollen har Blodcentralerna i Stockholm och IFK Lidingö marknadsfört den 11:e upplagan av Blodomloppet i Stockholm som avgörs på Djurgården den 11 juni.

Blodomloppet är en serie motionslopp som arrangeras på åtta orter i Sverige (Hudiksvall 21 maj, Göteborg 4 juni, Linköping 5 juni, Stockholm 11 juni, Uppsala 12 juni, Jönköping 20 augusti Örebro 21 augusti, Malmö 27 augusti) och är en av många åtgärder som blodcentralerna gör för att uppmärksamma blodgivning.
- Vi är med i Blodomloppet för 11:e året, säger Lena Haglund från Kungstappen i Stockholm. Periodvis är det ont om blod i Stockholm och då är det positivt att jobba med hälsa, motion och idrott för att uppmärksamma blodgivningen. Blodomloppet är en av många olika kampanjer som vi gör under året före att förbättra informationen och öka kunskapen om blodgivning. Det är också roligt att kunna premiera blodgivarna lite extra.
I Blodomloppet har blodgivarna rabatt på startavgiften och alla blodgivare får en speciell blodgivar t-shirt att springa loppet i.
I Blodomloppet finns individuella klasser på 5 eller 10 km för såväl herrar som damer. De allra flesta anmäler sig som ett lag om fem personer, då ingår en välfylld picknick kasse i startavgiften.
- Blodomloppet är mer än en vanligt löpartävling. Förutom det vanliga idrottsarrangemanget är vi också med att sprida information och kunskap om blodgivning, säger Bengt Jansson från arrangörsföreningen. Det är också roligt att så många företag inser att motion och hälsa är viktigt, bl.a. har Bankhälsan anmält 63 lag. Det är 608 lag anmälda till årets Blodomlopp.
Första start vid Djurgårdsbrunn kl 18,20 den 11 juni