450 svenskar till New York marathon

Det är mindre än två månader kvar till New York marathon. Resebyrån Springtime har bokat 450 svenskar (löpare och medresenärer) till loppet. Nu väntar man på besked från New York marathon efter de fasansfulla terrorattackerna i New York och Washington.

- Vi har skickat email till New York marathon där vi uttrycker vår sympati och fick omedelbart ett svar tillbaka, säger Patrik Yderberg på Springtime Resor.
Däremot kommer det säkert att dröja ytterligare en tid innan arrangörerna ger besked om genomförandet av loppet.
- Just nu kan man bara spekulera, vi vet ju så lite om omfattningen. Men jag tror att man kommer att göra allt för att snabbt återgå till någon slags vardag - och genomföra New York marathon.
Det verkar också som att de 450 svenskar som är bokade via Springtime avvaktar utvecklingen. Ett tiotal personer ringde resebyrån under onsdagen, men ingen har avbokat.
Mer än hälften av de 30000 deltagarna i New York marathon 2000 var utländska löpare. I stort sett alla av dem åker med av New York marathon licensierade resebyråer. På lördag, 15 september, ska alla dessa resbyråer betala in den stora delbetalningen för anmälningsavgifter, 700 kr per startande.
- Det handlar om mycket pengar för arrangörerna, men jag tror inte någon av researrangörerna vågar betala innan vi vet mer om situationen, säger Patrik Yderberg.
Arrangerande New York Road Runners Club har ställt in sina vanliga aktiviteter den här veckan. Många av klubbens medlemmar arbetar på södra Manhattan.
New York marathon är planerat att avgöras söndagen 4 november. Banan passerar inte södra Manhattan där World Trade center fanns.