4579 löpare sprang St Eriksloppet

Solsken vid starten och vid målgång. Molnigt och några droppar regn
under loppet.Vädret passade bra för långlöpning när den sjätte upplagan av S:t
Eriksloppet avgjordes.

Det var knappt 15 grader varmt, men kanske lite blåsigt på vissa delar av den 21,1 km långa banan genom Stockholms innerstad.
Nästan hela svenska långlöpareliten kom till start.
Längre bak i fältet var det många som noterade årsbästa och peronbästa på halv maraton. Intresset för S:t Eriksloppet har ökat de senaste åren. 2004 var 5 020
löpare anmälda. I fjol var siffran 5 706 och i år 5 980. Av de nära 6 000 anmälda kom 4 733 till start. 4 579 fullföljde loppet.

Före start belönades de 70 löpare som deltagit i samtliga träningskväller som Puma och Anders Szalkai ordnat inför S:t Eriksloppet med ett löparkit från Puma.
Intresset för vårens och sommarens träningskvällar har varit så stort att Anders Szaklai nu funderar på att erbjuda löparna möjligheten att åka på ett träningsläger i vinter.

Efter loppet fylldes Kungsträdgården med löpare och deras supporters. Förutom S:t Eriksloppets gyllene medalj fick alla fullföljande mineralvatten, återhämtningsdrycken Gainomax, bananer, bullar och Kexchoklad.
Massörerna från Axelsons Gymnastiska Institut hade full sysselsättning långt in på kvällen.

Nästa år avgörs S:t Eriksloppet lördagen den 1 september. Anmälan till det loppet har redan öppnat på www.steriksloppet.se