8000 sprang minimaran

Löparsommaren fortsatte på söndagen med Minimaran. Nära 8000 killar och tjejer sprang i den 27-gradiga värmen. Sedan gällde det att söka skugga.

- Man springer för att det är roligt, säger David Zlotnik från Hägersten.
David var först ut av syskonen Zlotnik på söndagen. Han sprang yngsta klassen för sjuåriga killar, 1,2 kilometer. För första gången fick han var med i loppet som storasyster Hannah och storebrorsan Adam talat om.
- Man fick en fantomentidning, banan, en t-shirt, en Festis och medalj när man kom i mål, berättar David.
- Och tandkräm, säger Adam.
- Ja det gillar nog pappa som är tandläkare, skrattar mamma Elisabeth som coachar barnen idag.
För en Minimara-dag måste planeras för att det ska flyta bra. Första start klockan halv elva och sedan full fart fram till två på eftermiddagen.
Alla resultat finns på minimarans hemsida där man också kan skicka vykort från årets lopp.