Ahl visade vägen i Danderyd

Som banrekordhållare hade Andreas Ahl inga problem att hitta vägen i Danderydsloppet. Desto värre blev det för de första tjejerna.

Hässelbys Andreas Ahl är på väg tillbaka efter ett år med knäsmärtor. Segern 1 maj på Danderydsloppet är hans andra på elva dagar. Den första kom i comebacken på Kvarnloppet, i Järfälla, norr om Stockholm.
- Det var det första kvalitetspasset sen...Rösjöloppet ifjol! berättar Andreas.
Han är en skicklig terränglöpare vilket kommer väl till pass på Danderydsloppet som efter en lugn början har gott om backar under den andra halvan av loppets 13 kilometer. Det var där som Andreas skakade av sig de sista konkurrenterna. Men redan efter dryga tre kilometer försvann ett tjugotal löpare åt fel håll. Förmodligen hade någon flyttad på snitslingen. Det drabbade bland annat de två första tjejerna, Ulrika Janemon och Kajsa Friström, som aldrig lyckades komma ikapp Louise Wiker. Hon klarade sig undan det felaktiga vägvalet med nöd och näppe och var först i mål, cirka tio sekunder före Ulrika.
Andreas var en bit ifrån det egna banrekordet. Däremot skrev Jonathon Kiely in sig i Danderydsloppets 20-åriga historia genom att bli den snabbaste "gubblunkaren" genom tiderna. Så kallas nämligen deltagarna i den kortare klassen (5.5 kilometer) oavsett ålder!

Resultaten ännu ej tillgängliga. Se efter om de dykt upp på Danderyds SK:s hemsida.