Alla 2008 års långlopp nu i kalendern

2008 blir ett gott nytt år för Sveriges löpare.
I den kalender med samtliga av Svenska friidrottsförbundet lopp som Marathon.se idag finns 217 lopp.
- Vi har haft en stadig uppgång under hela 2000-talet, säger Gunilla Dahlén som administrerar långloppen på Svenska Friidrottsförbundet.

Fler och fler långloppsarrangörer väljer att söka sanktion hos Svenska Friidrottsförbundet. Sanktionen är ett sorts tillstånd men innebär också förpliktelser från arrangörernas sida att följa de centrala tävlingsreglerna. Under de senaste åren har förbundet fört en kampanj för att långloppsarrangörer ska bli noggrannare med att kontrollmäta banorna.
- Allt fler arrangörer låter nu kontrollmäta sina banor, säger Gunilla Dahlén.

Med 217 lopp blir det ibland trångt i kalendern. I Stockholm har man inte lyckats snacka ihop sig helt. Lördagen 10 maj blir det en olycklig krock när nya Ultra 50k ordnas samma dag som Spring Cross och Kungsholmen Runt.

Ännu värre kollision blir det onsdag 4 juni med populära Blodomloppet och Vår Ruset. Båda loppen arrangeras dessutom på Djurgården. Arrangörerna IFK Lidingö Friidrott och Spårvägen/Hässelby har haft samtal under hösten men kunde inte komma till en överenskommelse.

Det är för sjätte året som Marathon.se i samarbete med Svenska Friidrottsförbundet publicerar den kompletta löparkalendern. Uppgifterna kommer direkt från arrangörerna och i en del fall finns också länkar direkt till arrangörernas hemsidor.

En tryckt version i behändigt fickformat kommer att tryckas i februari och kommer att distriburas till landets friidrottsklubbar samt finnas att hämta på bland annat Runners' Store i Stockholm.