Allt fler företag
i Bellmanstafetten

Bellmanstafetten har blivit en av landets mest populära löpartävlingar för företag. Av de 1 842 lag som är anmälda till lördagens stafett på Norra Djurgården i Stockholm kommer 1 123 från olika företag.

Karolinska sjukhuset är stört med 90 anmälda lag. SE Banken har anmält 86 lag, Landstinget 44 lag, Ericsson 34 lag och AstraZeneca 21 lag.
I startlistan återfinns också Swiss Post, Taxi Stockholm, Moderna Försäkringar, Råd&Rön, Systembolaget m.fl
– Det är en trend som märkts de senaste åren att fler och fler företag upptäcker att Bellmanstafetten är en bra personalaktivitet, säger Christer Clefberg som är tävlingsledare för Bellmanstafetten.
Flera av företagen hyr egna tält på start- och målområdet vid Stora Skuggan, nära universitetsområdet Frescati. Under fredagen restes 62 tält beställda av olika företag.

SEB har ett av de största tälten. Banken satsar sedan ett par år på Bellmanstafetten och deltar i år med nära 350 löpare.
– Det här är ett kul sätt för anställda från olika arbetsplatser inom SEB att träffas, säger Bertil Särnqvist från SEB:s idrottsförening.
– Bellmanstafetten är den löpartävling under året som vi pioriterar.
– Tävlingen bra ordnad. Allt brukar fundera bra.
Precis som i fjol kommer SEB:s lag att vara klädda i illgröna tröjor.

Bellmanstafetten håller positionen som landets största stafettlöpning. 1 842 anmälda lag innebär en ökning med 192 lag jämfört med i fjol.
Som vanligt är mixedklassen störst. 1 356 lag är anmälda i denna klass. 318 herrlag är anmälda och 168 damlag.
I år är mixedklassen delad i två grupper som startar med tre minuters mellanrum.
Herr- och damklasserna startar kl 13.00, mixed grupp 1 kl 13.03 och mixed grupp 2 km 13.06.

Varje lag består av fem löpare som alla springer 5 km.
Efter målgång bjuds alla deltagare på picknick.

Bellmanstafetten satsar ekologiskt. Arrangörsklubbarna Hässelby och Spårvägen ordnar en miljöstation på tävlingsområdet. Miljöstationen har tre olika avdelningar där deltagarna lämnar avfallet efter loppet uppsorterat för de tre olika avdelningarna.
De produkter som varje lag får i picknick-påsen är valda ur ekologisk synvinkel. Pastaförpackningen, bestick, servett, muggar är alla tillverkade av komposterbart material.