Som att ladda i ett kylskåp

Kårsavaggedalen är en mil lång dalgång som mynnar ut i Abisko. Nere i dalgången rinner Kårsajåkka, avvattningen från Kårsaglaciären längst upp i dalen.
I dalen känner man sig skyddad av de omgivande bergssidorna. En perfekt plats för ett nattläger!
Men vart tog sommaren vägen? Här är ju kallt som i ett kylskåp!

På en sluttning precis vid gränsen till Abisko nationalpark är årets läger för alla klasser i årets Fjällräven Extreme Marathon.
Karl-Henrik Rost och Fredrik Eliasson var först hit på onsdagen, först ut på torsdagsmorgonen. Fjolårets segrare på korta banan ser ut att springa mot segern i F.E.M. 50.
- Njae, det får vi väl se, säger Åreguiderna Sonny och Marcus Nilsson när de på onsdagskvällen trycker i sig dagens tredje mål.
De närmaste förföljarna är 20 minuter och 41 sekunder efter ledarna. Ett försprång som låter mycket men som är borta i ett nafs om man går ett felaktigt vägval.
Det dåliga vädret håller i sig. Småregn, 8 grader och vind 3 m/s är dock bättre väder än på onsdagen. Eftersom sikten har förbättras beslutade tävlingsledningen att köra orginalbana för FEM 30 och FEM 50.
Många höjdmeter väntar, och under tiden vet alla vad som gäller: äta, vila, sova, torka, ladda - och träffa nya kompisar i tältlägret.

Mer om Allt om F.E.M 1999