Anmälan funkar trots stor hackerattack

Stopp vid brandväggen. Men anmälan funkar.

Först drabbades Stockholm halvmarathon, sedan Lidingöloppet och Hässelbyloppet, En hel rad av Sveriges mest populära lopps hemsidor har blivit lidande i en stor hackerattack som pågår sedan i tisdags, Genom att spärra viss trafik och dirigera om fungerar nu Lidingöloppets hemsida. Anmälan fungerar också som normalt för Stockholm Halvmarathon, Tjurruset och Hässelbyloppet.

Det är pan-europeiska internetleverantören Interoute som fått problem av överbelastningar i den brandvägg som skyddar servrar i Stockholm. Det innebär att brandväggen som ska filtrera och skydda servrar inte hinner med att sortera - och då släpps ingen trafik igenom. 
Tekniker på Interoute har inte kunnat identifiera ursprunget från DDos-attacken, men under morgonen fick brandväggen 2000 anrop i sekunden från olika servrar runt om i världen. 

Med i stort sett alla anmälningar via internet så är fokus nu att få igång anmälningssystem. Detta ska vara löst under onsdagsförmiddagen för Lidingöloppet, medan Marathongruppens anmälningsservrar hela tiden fungerat som normalt. Däremot fungerar inte hemsidorna för Stockholm Halvmarathon, Tjurruset och Hässelbyloppet.

Anmälan däremot kan nås på nedanstående länkar.