Asics öppnar eget mitt i Stockholm

På fredagen slogs dörrarna upp för en ny specialbutik för löpare. Asics gör som andra stora varumärken och öppnar en egen butik på bästa butiksläget i Stockholm. Men det kanske mest spännande får vi se först efter jul när testdelen öppnar och Asics Runing Club drar igång sin verksamhet.

På fredagen öppnade butiksdelen i ASICS Flagship Store Stockholm. Det är Nordens första Asics-butik i sitt slag och den femte att öppna i Europa efter Amsterdam, London Argyll Street, London Oxford Street och Barcelona.
Med sitt centrala läge på Hamngatan, vid Norrmalms Torg, har Asics även i Stockholm hittat en prestigeadress. Ett perfekt läge längs med ASICS Stockholm Marathon-banan där löparna passerar butiken efter fjärde och 29:e kilometern på första respektive andra varvet.

Butiken är på 700 kvadratmeter och sträcker sig över två plan. Här finns ASICS skor, kläder och tillbehör. Den kanske mest spännande delen öppnar i mitten av januari då testdelen blir klar. I butiken kommer det att erbjudas tekniskt avancerade analyser av bland annat kondition, biomekanik och muskelstyrka. 


ASICS Foot ID
– I butiken finns Foot ID, ett modernt system där det finns möjlighet att göra en 3D-scanning av din fot, berättar Camilla Olsson som är PR och informationsansvarig på Asics.
– Du får även springa på ett löpband och med hjälp av speciella testskor, ett unikt dataprogram och kameror analyseras ditt steg och rörelsemönster. Slutresultatet blir ett personligt Foot ID som visar vilken av ASICS skor som passar bäst för just dig.

Labbet öppnar i januari

I ASICS Running Lab kommer det att erbjudas en grundlig analys bestående av en mängd olika mätningar för att test din kondition och uthållighet. Bland annat med ett så kallat tröskeltest. ASICS Running Lab öppnar i mitten av januari.

Även träningsverksamheten kommer att sätta igång i januari. Asics kommer att erbjuda löpargrupper, Running Clinics, öppna för löpare på alla nivåer. De hålls av erfarna löpare och turerna kommer att gå runt om i Stockholm med start i butiken på Hamngatan.
En kostnadsfri ASICS Running Clinic för alla kommer att hållas på tisdagar klockan 17.30 med start i januari 2013. Fler löpargrupper på olika nivåer kommer att starta under våren 2013. Mer information kommer att finnas på asics.se.
Som en ytterligare service för löpare finns ASICS Running Club som ger medlemmar tillgång till fräscha omklädningsrum, duschar, skåp och lån av handduk.

– ASICS Flagship store i Stockholm med topputrustade ASICS Running Lab kommer att tillföra en ny dimension av expertis inom löpning i Norden. Dessutom får vi möjlighet att visa upp ASICS skokollektion och erbjuda ett stort utbud av tekniskt avancerade löparkläder på ett och samma ställe, säger Alistair Cameron, CEO ASICS Europe B.V.

– Vi är väldigt stolta över att öppna ASICS Flagship store i Stockholm. ASICS prisbelönade detaljhandelskoncept (‘best new retail concept of 2011’ på MAPIC Awards) kommer att ge de svenska konsumenterna en alldeles särskild upp-levelse av varumärket. Den unika miljön och tjänsterna som erbjuds här lyfter fram ASICS produkter på ett mycket bra sätt, säger Fernando Pina Mulas, retailchef ASICS Europe B.V.

Här är priserna:
ASICS Foot ID:
Statisk och dynamisk mätning 200 kronor (gratis vid köp av skor)

ASICS Running Lab:
Komplett analys 2000 kronor.
Uppföljning med anaerobiskt tröskeltest 800 kronor.

ASICS Running Club:
Engångskort 50 kronor.
Klippkort 10 gånger 400 kronor.
Årskort 1950 kronor.

Skyltfönster ut mot Hamngatan och Norrmalmstorg.