Bäste orienteraren hittade rätt

Fredrik Löwegren är Sveriges bäste orienterare. På tisdagskvällen testade han den grymma skogsbanan i Löplabbet Extreme. Han slog alla långlöpare. Utan kompass.

Första omgången av löparserien Löplabbet Extreme i Sunvbybergs Ursviksskogar skördade ett offer i Göran Sander, som visserligen var snabbast, men som sprungit fel en liten bit halvvägs in på de tuffa spåren.
Göran revanscherade sig i den andra deltävlingen, som hölls 7 maj, genom att underskrida den bästa tiden från första omgången med över en halv minut (57.40 av klubbkamraten Cédric Schwartzler). Och nu sprang han rätt!
Men klart snabbare än Sander var Lidingös Fredrik Löwegren. Han har varit särklassig på svenska orienteringstävlingar i vår. Och han behövde inte någon kompass för att finna vägen genom Ursvik. Med 55.53 var han knappt tre minuter från Andreas Ahls banrekord på 52:57.
Däremot råder det tvivel om den irländske gästen Paul O''Connell sprang rätt. Hans tid 54.35 är över fem minuter bättre än för 14 dagar sedan trots att spåret var aningen mer svårsprunget efter helgens regnande i Stockholms-området.
Så kanske ändå arrangerande Sundbybergs IK bör bjuda in deltagarna till de nybörjarkurser i orientering som klubben anordnar!

Topp-fem Löplabbet Extreme, deltävling 2 (7 maj)

( Paul O Connell, Irland, 54.35 - sprang fel väg?)
1. Fredrik Löwegren, IFK Lidingö, 55.53
2. Jonathon Kiely, FK Studenterna, 56.33
3. Göran Sander, FK Studenterna, 57.02
4. Richard Kingstad, Runners World, 58.13
5. Peter Koolmeister, UBSS Triathlon, 60.12
(Hela resultatlistan)

Läs om den första deltävlingen
Resultat första deltävlingen