Bjarne kämpade med Inge Glid

Minns ni vitsen med Norges sämsta skidåkare - Inge Glid?
Kanske inte något att skämta med Bjarne Thysell om efter Vasaloppsdebuten.
- Sämst glid i Vasaloppet, suckar den svenska maratonstjärnan, som misslyckades totalt med vallningen.
Men en åktid på 5.15.52 de nio milen mellan Sälen och Mora ska man väl vara nöjd med?

- Njae, målet var att inte vara mer än en timme efter segraren, säger Bjarne som tränat 50 mil skidor i vinter.
Årets segrare, Henrik Eriksson, vann på 4.01.22. Ni såg kanske slutspurten i TV där Henrik och klubbkompisen från Mora, Staffan Larsson, och Daniel Tynell från Falun/Borlänge kämpade sida vid sida på upploppet. Spurten var så hård att kranskullan Katarina Asph inte visste vem som skulle vinna. Moratjejen som var med i det svenska laget i terräng-EM fick jaga efter in i mål för att hänga kransen runt Erikssons hals. Eriksson hade haft sina schakningsperioder men i spurten var han piggast.
- Det är nog det som är skillnaden mot ett maratonlopp, funderar Bjarne Thysell, att man kan känna sig slut ena stunden och lite senare få nya krafter igen. Det går lite upp och ner helt enkelt, men jag tycker nog trötthetskänslan liknar den man får i ett maratonlopp.
Efteråt är Bjarne trött i armarna, har kramkänning i en höftsträckare och inte alls sugen på några fler Vasalopp. Frågan är också hur det blir med löpningen. Efter de senaste två skadefyllda åren pratar inte Thysell längre om stora mästerskap. Men ett litet har han lovat ställa upp i. Om drygt en månad ordnar Thysells klubb Ärla IF terräng-DM för Södermanland hemma i Åsborgen.
- Ja, det är enda tävlingen som finns inplanerad, avslutar Thysell.

Samtliga resultat finns på Vasaloppets hemsida.