Björling vann i Avesta före trött Ludago

Med ett lite tunnare startfält i elitklasserna jämfört med förra året så hade vinnaren av Luleå halvmarathon, Onesmo Ludago, tänkt sig att ta hem en seger även i Karnevalsloppet Avesta som avgjordes på Kristi Himmelfärdsdag.

I ett rejält blåsväder så tog han ledning från start på tvåvarvsbanan och efter första varvet så ledde han klart med nästan hundra meter före Clas Björling, som höll sitt eget tempo för att se vad det kunde ge.
Utgångsfarten visade sig vara för hög för Onesmo som tappade farten på andra varvet och Clas kunde pressa sig ikapp för att rycka ifrån sista femhundra metrarna från mål.
I damklassen var det mindre dramatiskt där Julie Leonard ledde från start till mål. I övrigt att nämnas är väl Leif Markfjärds insats då han tog gräsklipparen som fanns vid varvningen och sprang runt med den andra varvet för att sluta på en tid av 32.10, bra jobbat.
I övrigt så var det cirka 1500 personer som sprang, varav de flesta den kortare distans på 4,5 km. Fullständig resultatlista över tävlingsklasserna finns på http://home7.swipnet.se/~w-72672/aok/rptResultat.html

Herrar 9 km
1) Clas Björling, IFK Mora, 27.21
2) Onesmo Ludago, Tanzania, 27.32
3) Johan Dahl, Högbo AIK, 27.52

Damer 9 km
1) Julie Leonard, Högbo GIF, 32.42
2) Eva Nyström, IFK Mora, 33.14
3) Annika Skarin, Hässelby SK, 33.51