Björn sprang 500 mil över USA

Björn Suneson har avslutat sitt livs löparäventyr. Han har sprungit 500 mil tvärs över USA. På fredagen nådde han fram till Virginia Beach på den amerikanska östkusten.
Han startade från Providence i Oregon den 11 juni. Sedan dess har Björn sprungit varje dag, i snitt 5,3 mil per dag.

Han är nu den 203:e person som sprungit eller gått från kust till kust i USA, skriver Svenska Dagbladet.
– Det här kommer jag att kunna leva på resten av livet, säger Sunesson i en kommentar till tidningen.
– 59-årige Björn Suneson, som arbetar som reporter på SvD, är en rutinerad långlöpare. Han har bl.a. sprungit Stockholm Marathon tio gånger. Bästa tiden i loppet noterade han 1991 med 2.53.13. I fjol sprang Björn som 58-åring på 3.08,50. I år missade han maran i Stockholm för löpningen tvärs över USA.

– Löpningen tvärs över USA har kostat Björn Suneson 100 000 kr, och han tycker att det är värt varenda öre. Hans budget har inte tillåtit honom att bo på eleganta hotell längs löpvägen. Sex-sju nätter har ha tillbringat under bar himmel, resten av nätterna har han bott på enkla billiga motell.
Det har varit tufft många gånger, men Björn Suneson har aldrig funderat på att ge upp:
– Det gäller att vara jävligt positiv, ha lite skygglappar och intala sig: ”Det gick bra i går, så det är klart att det ska gå bra idag”, säger han till Svenska Dagbladet.

Under hela sin nära hundra dagar långa löpning har Björn Suneson skrivit på sin blogg. Där finns de 500 milen väl dokumenterade.

FOTNOT: Björn Suneson är den andre svenske löpare som korsat USA. Rune Larsson gjorde det 2004.