Bra start för Patrik i Växjö

Under några dagar är Växjö centrum i löpar-Sverige.
På 1 maj sprang 800 löpare Växjöloppet och lördag-söndag kommer 800 av Sveriges bästa löpare till stan för att göra upp om SM-tecken i terränglöpning.
Maratonsatsande Patrik Gustafson springer alla dagarna...

Patrik tillhör Sverigeeliten i maratonlöping och har abonnerat på segern i halvmaran i Växjöloppet de senaste åren. På torsdagen vann han loppet för sjätte gången men in i det sista var det dock osäkert om han skulle komma till start.
– Jag bestämde mig i dag på morgonen, jag skulle ju ändå träna så då kunde jag ju lika gärna vara med i Växjöloppet, förklarade Patrik till lokaltidnngen SMP efter loppet.

I terräng-SM i helgen kommer Patrik att springa M35-klassen på 8000 meter på lördagen och 12000 meter i herrklassen på söndagen. Siktet är inställt på att komma bland de tre första på åtta kilometer medan han ligger lågt med förväntningarna inför söndagens lopp

På torsdagen blev det dock seger, även om Patrik var sju minuter från sin segertid från i fjol.
Efter en dryg mil hade Patrik och Kjell Danfors, Mullsjö samt Ludovic Vaugarny, Ryssbergets IK, skaffat sig ett försprång till övriga fältet .
Patrik Gustafson satte in ett litet ryck vid vattenverket, drygt en kilometer från mål.
Patrik är nu segerrikast i Växjöloppets 41-åriga historia med sina sex segrar.

Distansen över 10 kilometer är numera populärast i Växjöloppet. I år ställde 572 personer upp på 10 km. Totalt deltog närmare 800 löpare, bland dem som sprang fanns Allan Nicklasson, Skruvs IF och Göran Gunnarsson, Linköping, som båda har varit med varje år i Växjöloppets 41-åriga historia.

Resulat Växjöloppet, 21 km:
1) Patrik Gustafson,Brittatorp TK,1:18:03
2) Kjell Danfors, Mullsjö SOK,1:18:44
3) Ludovic Vaugarny, Ryssbergets IK,1:21:51
Damer
1) Pernilla Lundberg, Lenhovda IF, 1:32:12
2) Åsa Wadensjö-Leo, Skillingaryd FK, 1:33:59
3) Sandra Bergh,Lönsboda SK, 1:49:12