Broloppet gjorde halvmaran het igen

Vilken fest det blir i Göteborg på lördag. Ett 20-tal orkestrar kantar det 21,1 kilometer långa varvet i Göteborg. Arrangerande Göteborgs friidrottsförbund har redan räknat in 33000 anmälningar och sänder ett tack till Broloppet.

- Vi ökar med drygt 4000 löpare - lika många anmälningar har vi fått från löpare som sprang Broloppet men som aldrig sprungit här i Göteborg, berättar GöteborgsVarvets tävlingsledare Hasse Hultman.
Med 65000 i halvmaran Broloppet förra året hade Hultman väntat sig en ökning i år, men det allmänna intresset verkar också ha ökat i år. Intresset för löpning stiger, och halvmaran i Göteborg är het igen.
Hultman må tacka Broloppet, men en ny piggare profil och marknadsföring har säkert hjälpt till. Under loppet kommer löparna att få påhejning av ett 20-tal orkestrar (och ett stort antal göteborgare om vädret håller i sig).
Efter loppet lovar också Hasse Hultman bättre service.
Välarrrangerade GöteborgsVarvet har ju haft svårt att få ut resultaten till löparna. GT (Göteborgstidningen) har tidigare hållit på resultaten till onsdagen efter loppet, men numera satsar man på att ha alla resultat åtkomliga på Internet redan under lördagskvällen.
- Att riva upp avtalet med GT om resultatrapporteringen var bland det första jag gjorde på det här jobbet, berättar Hans Hultman som började arbeta med Göteborgsvarvet hösten 1999.
Till sist, några råd till löparna inför det 22:a GöteborgsVarvet?
- Var tidigt ute. Så många som vi är i år har vi ju inte varit på många, många år, så kom i tid både till nummerlappsutdelningen och till strarten på lördag. Och läs vår hemsida, där finns all information.

GöteborgsVarvets hemsida.