Dags för årets första svenska långlopp

På lördag börjar den svenska långloppssäsongen. Totalt handlar det om cirka 450 lopp som ordnas under året. Först ut är Bore Cup i Vallentuna, Vintercupen i Visby och Vattudalsmaran extra i Strömsund.

Den milda vintern bäddar för rekorddeltagande för Bore Cup. I den första deltävlingen i löparserien var det rekordmånga som sprang och intresset ser stort ut i den den andra deltävlingen som avgörs i Vallentuna. Start klockan 12 på lördag vid Hammarbacksskolan. Distansen är 7,5 kilometer.

På Gotland avgörs Vintercupen, löparserie med fyra deltävlingar 8, 6, 4 och 2 kilometer. Tävlingen avgörs med WAVAs handikappsystem. Start klockan 11 vid Sängjätten i Terra Nova i Visby.

I halva Sverige är det mildväder och barmark, men det är uppe i Strömsund som årets första maratonlopp ordnas. Entusiasterna i Vattudalens Löparklubb arrangerar lördagen 20 januari Vattudalsmaran extra. I november ordnas den ordinarie Vattudalsmaran som även blir 2007 års Vintermarathon - loppet som ordnas på uppdrag av Svenska Marathonsällskapet.