Den segern hade pappa Kjell gillat!

Kjell Halvarsson från Östersund var eldskjälen som startade den norska löparklubben Namdal. Kjell dog i vintras men på lördagen vann Namdal St Olavsloppet för första gången. Sonen Mikael Olsen avslutade halvmaran in till Östersund på starka 1.07.43 - och pappa Kjell fanns med:

- Det var speciellt, han låg i tankarna hela tiden när man sprang. Han har varit helt galen när han har legat på och drivit det här. Så när man tänker på det så ger man 110 procent. Man vill bevisa att laget blev bra, sade Mikael Olsen till Östersundsposten efter loppet.

Namdal var överlägsna i tävlingsklassen. Det norska laget vann den 20:e upplagan av fyrasdagarsstafetten med över en halvtimme. Tiden på de 33,5 milen mellan Trondheim och Östersund blev till slut 19.05,34. Fjolårssergrarna Heimdal hade aldrig riktigt häng efter en kollaps första dagen och en missad växling på fredagen. Trea slutade Rindals Troll som passerade Skogn sista dagen som därmed blev fyra. För det enda svenska laget Trångsviken blev det en femteplats.

Totalt samlade St Olavsloppet i år närmare 5000 löpare.