Det här var roligt, Anders Karlsson!

Årets första löptävling i Närke var som vanligt Startmilen som alltid har start och mål vid universitetet i Örebro. 10 km springs 2 varv på en 5 kilometers bana. Precis lagom till start kom den sköna vårsolen fram och värmde både löpare och publik.

Startmilen har av tradition alltid bjudit på starka startfält, vilket även var fallet i år även om trenden ser till att tunna ut i klasserna. Kvalitén i toppen är det dock inget fel på.
Ett högt tempo drogs upp direkt från start där Patrik Hallen från Enhörna var mest aktiv från början och hans klubbkamrat Anders Karlsson följde lätt med. Efter 3-4 km löpning gick Anders upp i täten och Patrik fick snart nog släppa lite lucka. I andra klungan jobbade Mathias Pettersson Kumla, Anders Nilsson Göta samt Patrik Tjärdal för att avståndet inte skulle bli för stort. På andra varvet ökade Anders ut avståndet och vann loppet 21 sekunder före Patrik.
- Det är inget att säga om. Jag är inne i en tung träningsperiod och räknar med att springa lättare framöver. Då ska nog även Anders få klämma fram en svettdroppe, säger Patrick med glimten i ögat.
Men visst såg det lätt ut för Anders Karlsson på lördagen.
- Det är roligt igen. Så med facit i hand var det nog ett riktigt beslut att gå ner i varv för ett par år sedan och börja om igen, säger han efter målgång.
Bakom tätduon visade triatleten Claes Björling från Mora på de sista kilometrarna av loppet sin styrka och sprang ifatt trion Mathias Pettersson, Anders Nillsson och Patrik Tjärdal och lämnade även dem bakom sig för att ta hem tredjeplatsen i loppet.
I damklassen kom Marie Söderström Lundberg till start och vann helt ohotad med 1 minut och 19 sekunder före sin klubbkamrat Linda Ström som i sin tur hade 7 sekunder mellan sig och trean Åsa Höög från Örebro AIK.
Marie tog täten direkt och var under de första två kilometrarna med bland herreliten. Linda gick givetvis inte med och i mål skilde sedan 1.19 till Maries fördel.
- Med tanke på förra helgens förkylning och missade "Påsksmäll", så känns det som om benen är på gång igen, sade Marie.