Expertkommentering spännande nyhet på halvmaran

Tommy Åström, med ett förflutet bland annat som Radiosportens friidrottskommentator, kommer i år peppa löparna längs hela banan på Ramboll Stockholm Halvmarathon.

Den 7 september är det dags för höstens stora halvmara, Ramboll Stockholm Halvmarathon. I år presenterar titelsponsorn Ramboll en ny möjlighet för varje deltagare att få guidning och pepp i lurarna längs med hela loppet. Tommy Åström, prisbelönt journalist och sportkommentator från stora evenemang i radio och TV, har spelat in ljudspår till löparappen ShapeRunner.

-Jag har arbetat som sportkommentator och speaker i 25 år men har aldrig gjort något sånt här tidigare. Det känns verkligen som helt rätt utveckling att nu även få coacha löparna längs hela banan, säger Tommy Åström, som också kommer att vara speaker på plats i start- och målområdet den 7 september, i ett pressmeddelande.

Appen ShapeRunner, som lanserades i fjol bygger på fenomenet figure running. Idag innehåller appen 21 löparrundor i 15 svenska städer i form av exempelvis en nyckel i Nyköping, en spårhund i Luleå och en sparkcykel i Göteborg. På Ramboll Stockholm Halvmarathon kommer löpare som har laddat ner appen att kunna springa loppet med ShapeRunner och ta del av en spännande upplevelse.

-Som titelsponsor till Ramboll Stockholm Halvmarathon vill vi skapa en ny och maxad dimension som förgyller upplevelsen för deltagarna. Det ska helt enkelt bli ännu roligare att springa loppet genom att få platsanpassad coachning utmed bansträckningen. Att det dessutom är Tommy Åström som peppar är så klart jättekul, en alldeles egen sportkommentator i lurarna. Vad vi vet har detta aldrig tidigare gjorts på någon löpartävling, säger Carmen Wargborn, sponsringsansvarig på Ramboll.

Ramboll Stockholm Halvmarathon går genom Stockholms innerstad med start och mål vid Slottet, Riksdagshuset och Operan. Arrangören MArathongruppen räknar med drygt 13 000 löpare från över 80 nationer. Ytterligare en nyhet i år är att det går att tävla i tremannalag, sk. Crew 

Mer om ShapeRunner och samarbetet med Tommy Åström

Läs mer om och anmäl dig till Ramboll Stockholm Halvmarathon