Favoriterna i Lidingö Tjejlopp

Susanne Wallner tronar fem gånger om på <a href=http://www.lidingoloppet.se/resultat/bastalista.cfm>Lidingö Tjejlopps genom-tiderna-lista</a>. Men hennes 38-minuterstider lär putsas rejält när sträckan omvandlats till tävlingsklass.

Favoriterna i Lidingö Tjejlopp:

1. Marie Söderström-Lundberg - Klart dominerande i svensk distanslöpning fram till Lena Gavelin explosiva förbättring ifjol. Marie kommer till Lidingö med en färsk seger i St Eriksloppet och den mycket meriterande sjundeplatsen på EM-maran. Kan hon sadla om till en backig terrängmil? I våras vann hon Terräng-SM:s långa bana överlägset.

2. Janet Ogera - Vann Tjejmilen före bland andra Marie, plus en lång rad lopp i Sommar-Sverige. Men bara trea på fjolårets Lidingölopp över 15 kilometer. Om hon har lärt sig läxan är hon huvudfavorit.

5. Maria Söderström - Årets FINSKA mästarinna pår 10.000 meter. Maries namne leder Nordic Cross-serien inför dagens final. 30.000 kronor hägrar som totalpris!

6. Catarina Asph - Tvåa på såväl Terräng-SM:s 8 kilometer i våras som på Lidingöloppets 15 kilometer ifjol. Bästa svenska i Nordic Cross, på fjärde plats i sammandraget.

7. Minna Myllykoski - Vann Nordic Cross-tävlingen i Finland, tvåa i sammandraget.

51. Linda Ström - trea på Terräng-SM:s korta bana i våras.