Första tävlingarna för i år

På lördag avgörs årets första långlopp i Sverige. Det är vinterserien Bore Cup som lockar med 7,5 km i Norrtälje. På Gotland avgörs första tävlingen av fyra i Vintercupen i Visby.

Den 11 december inleddes den 22:a upplagan av löparserien Bore Cup i Gästrikland och Uppland med Henrik Nyström och Mimmi Andersson som vinnare. På lördagen är det dags för deltävling II med start på Sportcentrum i Norrtälje. Distansen är 7,5 km och arrangör denna gång är Rådmansö SK och Roslagsbro IF.
Serien fortsätter sedan i Bälinge 5 februari (10 km herrar/5 km damer) och avslutas i Östhammar (Frösåkersvallen) den 12 mars med 15 km för herrar och 7,5 km för damer.

På Gotland ordnar IK Tjelvar Vintercupen för femtonde året i rad. Start och mål vid Terra Nova i Visby gäller för alla deltävlingarna. Alla tävlar mot alla efter WMA:s handikappsystem och första tävlngen är det 8 kilometer som gäller. Den 12 februari är det 6 kilometer, 19 februari 4 kilometer och 19 mars två kilometer. Ungdomar 8-20 år springer 2 kilometer varje gång.
Start klockan 11 alla gångerna. De tre bästa av de fyra tävlingarna räknas ihop.
Anmälan görs på plats.