Fullt tryck i nya Midnattsloppet Göteborg

Kors och tvärs, hit och dit. Nya banan i Midnattsloppet i Göteborg bjöd på nya utmaningar för de nästan 6000 löparna. Med start och mål inne på Ullevi med musik och fullt tryck på musiken blev det helt klart något nytt. Finländska landslagslöparen Sandra Eriksson som förra helgen vann Midnattsloppet i Stockholm gav killarna en match.

– Fick bromsa i början på grund av att killarna tog det lugnt då jag ville tokrusa, berätttar Sandra Eriksson som hade snabba 33.34 i mål på den nya lite knixiga banan inne i inne i evenemangsområdet mellan Ullevi och Scandinavium.

– Banan var rätt platt och snabbare än i Stockholm, men knixig och stundvis så mörk att man inte såg var man satte fötterna, fortsätter Sandra på Instagram. 
Den finländska landslagslöparen dras med ryggproblem och drog ner något på farten efter den snabba starten, passerade5 km på 16.12 men hade då fått släppa iväg killarna, 
– Väldigt sugen på att veta vad jag kan göra om jag får ordning på ryggen och hittar ett riktigt snabbt lopp, funderar Sandra som närmast fokuserar på Finnkampen. 

Nya banan i Midnattslopppet i Göteborg har start och mål inne på Ullevi och går lite hit och dit och till och med genom ett parkeringsgarage tre gånger. Asfalt, betong, gräs, konstgräs, grus, gummimattor ja allt möjliga underlag. Genom att komprimera banområdet har man skapat ett helt klart nytt sorts lopp mot de tidigare tio årens mer traditionella milbana, även om någon saknade utmaningen med backen upp mot Masthuggskyrkan. 
Med 2997 män och 2994 kvinnor i mål så fortsätter Midnattsloppet i Göteborg vara Sveriges mest jämställda, åtminstone i deltagarstatistiken.
Snabbaste löpare var Olle Dahlberg från Solvikingarna som också är en av arrangörsklubbarna i Göteborgsvarianten av Midnattsloppet. 
Men innan Olle tog hem segern på tiden 32.34  (20 sekunder före Hälles Robert Alexandersson) hade han värmt upp med att hjälpa till med banmarkeringar och att bära koner och rör. 
Olle hjälpte till på Bandel 1 med att bära koner och rör innan det var dags att värma upp. När han sen var klar med loppet och gjort prisutdelningen, så kom han gående med sin fina pokal och gick och löste av en flaggvakterna på bandelen.