Gammal segrare i Nya Växjöloppet

Två kilometer, eller 4,5, eller 10 km. Eller varför inte halvmaran?
Nya Växjöloppet satsar som inget annat långlopp på olika distanser. På 1 maj lockades närmare 3000 löpare att springa från Strandbjörket, strax utanför Strandbjörkshallen vid Växjösjön.

Växjöloppet satsade i år på en kortare distans för elitlöpare. Kent Claesson sprang varvet runt Växjösjön (4471 meter) på 12.53. Hemmalöparen Malin Öhrn valde 10 kilometer (seger på 35.20). Lägg till en två kilometersklass och Växjöloppet har verkligen en klass för alla nivåer.
Gamla Växjöloppet var en halvmara - och klassen finns i allra högsta grad kvar. Segraren också. För på tisdagen vann Enhörnas Patrik Hallén för fjärde gången. Hallén är tillsammans med Tommy Persson den enda som vunnit loppet fyra gånger. Den nu 35-årige Enhörnalöparen har tidigare vunnit 1994, 1996 och 1998.
- Det kändes gott, men det var den sämsta segertiden (1.10.30), men jag tog det här som en träningstävling, summerade Patrik efteråt.
Stockholm Marathon lördagen 9 juni är det som räknas. Fram till dess är det hård träning men även tuffa tävlingar.

  • I söndags blev Hallén 19:e man på 12 klometer i SM i terränglöpning.
  • I måndags sprang han 32 kilometer uppdelat på två pass.
  • På tisdagen seger i halvmaran i Växjöloppet.
    - På onsdagen blir det 12 kilometer på morgonen och 18 på kvällen, berättar Hallén.
    Klubbkompisen från Enhörna, Lars Hansen, utmanade dock den första tredjedelen av loppet. Hansen missade terräng-SM i söndags på grund av förkylning men var inte riktigt kurant på tisdagen heller.
    - Jag hörde på Lars andning att någonting inte var riktigt bra och vid åtta kilometer så sade han åt mig att köra på själv, berättar Patrik Hallen.

    Marathon.se har alla resultat från

    Växjöloppet här!