Huddinge satsar på nytt storlopp

Ett kontrollmätt 10-kilometerslopp med stora prispengar. Huddinge AIS firar sitt 50-årsjubileum med att satsa på ett nytt storlopp i Stockholm. Asics Jubileumslopp med start och mål i Huddinge Centrum kommer att avgöras 17 september.

Asics Jubileumslopp hoppas givetvis som alla andra på många deltagare men prispengarna avslöjar höga elitambitioner. Prisskalan blir från ett till sex: 20 000 – 10 000 –5000 – 3000. – 2000- 1000 för både herrar och damer.
- Utan sponsorer vore de summorna otänkbara, säger Kenth Johansson på Huddinges kansli.
Det kan tyckas optimistiskt att dra i gång ytterligare en tävling i Stockholmsregionen men det är så att söder om Södermalm finns inget stort motionsarrangemang.
- Vi tänker en fortsättning, berättar Kenth Johansson på Huddinges kansli, men vi får först utvärdera årets lopp och se om det går att utveckla.
Huddinge AIS, som i år fyller 50 år, därav namnet på loppet, har tidigare mest gjort sig kända i kast- och mångkampssammanhang men har under senare år visat upp en livlig verksamhet på ungdomssidan. Vad sägs om 106 startande på DM i terräng?
I Asics Jubileumslopp finns det utöver 10 km också fem samt lilla Asicsloppet för de allra yngsta.
Kent Johansson är försiktig när han gissar deltagarantalet för :
- Kommer det tusen löpare är jag nöjd, och 5000, ja , då hoppar jag jämfota av glädje!