Ingen maratonstart i Göteborg för Mustafa

Mustafa Mohamed väljer bort maraton till EM i Göteborg nästa år. Istället satsar han allt på 3000 m hinder.

Hällelöparen Mustafa Mohamed, 26, har de senaste åren prioriterat 3000 m hinder och har varit i tre raka mästerskapsfinaler på sträckan. I februari debuterade han på maratonsträckan i regn och svåra förhållanden då han blev femma i Sevilla Marathon på 2.32.00. Sedan dess har han varit i valet och kvalet om vilken gren han ska satsa på i Göteborg.
Nu blir det 3000 m hinder. Sitt bästa lopp i år gjorde han på Golden League-galan i Zürich då han blev femma på 8.16,92. Sin bästa tid noterade han i Paris i juli – 8.15,51.
– Det känns helt rätt att satsa på 3000 meter hinder. Jag känner mig långt ifrån färdigutvecklad och har mer fysiskt att ge. Jag vill se hur bra jag kan bli på den här distansen innan jag eventuellt gör en maratonsatsning i framtiden, säger Mustafa.
Mustafa är nu i Dullstroom i Sydafrika på ett fyra veckor långt träningsläger. Han satsar närmast på terräng-EM i holländska Tilburg den 11 december. Nästa år kommer han också springa fler lopp på 3000- och 5000 m för att bli bättre slätlöpare.