Ja eller nej till EMU i Midnattsloppet

Ja eller nej till EMU.
Söndagen den 14 september får 7096772 svenskar rösta. De drygt 15000 löparna i Midnattsloppet på lördag har redan nu chans att visa vad man tycker om införande av Euro som valuta i Sverige.

I Midnattsloppets EMU-portal kan löparna välja att springa på jasidan eller nejsidan. En sorts gallup om EMU en månad före valet.
- Vi ser inte det här som ett politiskt engagemang utan mer som en kul grej i loppet, säger Midnattsloppets Lars-Erik Liljebäck.
Det är socialdemokraterna och ja-kampanjen som har engagerat sig i Midnattsloppet.
- Vi i Hammarby har diskuterat det här och att släppa in ja-kampanjen är inget ställningstagande från vår sida, fortsätter Lars-Erik Liljebäck.
Midnattsloppet anordnas på lördag för 22:a gången. Som vanligt kommer det att bli en härlig blandning från nybörjare till elitlöpare. Erik Sjöqvist, Sveriges nya stjärna på 5000 meter, fick upp ögonen för löpningen i Midnattsloppet.
- Men tyvärr kommer inte Erik, det hade varit roligt att ha honom och Mostapha Mohammed här, men båda ska ju vara med i VM och har tackat nej, säger Lars-Erik Liljebäck.
Fortfarande finns det möjlighet att anmäla sig till lördagens lopp. Det kostar dock en rejäl slant. 450 kronor kostar det att springa milen om man anmäler sig på nummerlappsutdelningen i Maria skola vid Zinkensdamm IP. Öppettider: Fredag kl 11-19 och lördag kl 11-21.