Jonas Larm vann Olympic Day Run

Jonas Larm från Hässelby SK var snabbast runt Riddarfjärden när Olympic Day Run avgjordes i härlig sensommarvärme i Stockholm på onsdagskvällen.

Larm, som var trea i maraton-SM i våras, tog täten på Västerbron och vann till sist med 27 sekunders marginal till Simon Gutierrez, som besvärades av kramp i ena benet.
- Det här var ett bra formbesked inför SM i halv maraton, summerade Jonas Larm, som noterade 26.35 på den 8,7 km långa banan.
- Tiden idag är 45 sekunder bättre än vad jag hade i det här loppet i fjol.
Halvmaraton SM avgörs i samband med S:t Eriksloppet den 16 september.

I damklassen vann Seeta Dageryd från Flemingsberg överlägset. Hon noterade 31.05.
- Jag är förvånad över att det gick så lätt att springa idag, kommenterade hon.
- Det här är första gången jag sprang Olympic Day Run. Kul lopp tycker jag.
- Nästa viktiga tävling för mig blir S:t Eriksloppet.

Nära 3 000 löpare genomförde onsdagens tävling. Bland deltagarna återfanns curlingvärldsmästaren Peter Narup som inte såg speciellt sliten ut när han nådde målet i Kungsträdgården. Olympic Day Run, som arrangeras av Internationella Olympiska Kommittén, genomförs i drygt 60 länder världen över.