Junior snabbast i Brukslunken

22-årige Johan Lindberg från Uppsala har inlett säsongen starkt. Han har tagit hem juniorklasser i säsongupptakten Två Sjöar Runt och i Runrundan. På söndagen blev det ytterligare en första platsr då Johan överlägset vann juniorklassen även i Upplands säsongpremiär Brukslunken.

På den 6,5 km långa banan vid Rånäns Bruk norr om Rimbo gjorde Johan Lindberg ett så starkt lopp att han också besegrade alla seniorerna.
Brukslunkens seniorklass blev en duell mellan Johan och hemmalöparen Niklas Östberg. På upploppet var Johan snabbast och segrade med fyra sekunders marginal.

Anna Lindh, som sprang bra redan i Två Sjöar Runt, vann som väntat damklassen. Hon fick tiden 21.52 vilket är den fjärde bästa tiden någonsin i damklassen. Eva Gustavsson från Kil innehar den 26 år gamla banrekordet med 21.19.
Det var fem grader varmt och vindstilla när den 31:a upplagan av Brukslunken avgjordes. Drygt två hundra löpare deltog i fjorton klasser. Det innebär en ökning av deltagarantalet jämfört med i fjol.