Känd tjattare börjar på friidrottsförbundet

En känd tjattare från Marathon.se:s Forum tar steget in i den svenska friidrottens finrum.
På torsdagen började Lorenzo Nesi, 33, sitt arbete på Svenska Friidrottsförbundet.

Fast det där med finrum stämmer kanske inte riktigt.
- Förbundets lokaler är det inget fel på, men industriområdet ute i Solna är väl inte det mest inspirerande, säger Lorenzo Nesi.
Nu kommer arbetet bli mycket mer än att sitta på kansli. Arbetsuppgifterna är dels att vara informatör, dels att se till så att svenska friidrottare får tävlingstillfällen utomlands.
- Jag älskar friidrott, och har gjort det sedan jag var liten, förklarar Lorenzo som även håller en långlöparambition vid liv.
Närmaste maratonloppet är Antwerpen i Belgien 18 april och målet att springa snabbare än 4.00 minuter per kilometer, alltså en tid nedåt 2.48.
Det har blivit många träningsmil genom åren, och numera fungerar Nesi även som tränare för långlöparna i Studenterna i Stockholm. Sedan några år är Lorenzo även medarbetare i löpartidningen Jogging. Här på Marathon.se är han välkänd i Forum under signaturen LN. Han har även skrivit våra träningsråd inför Stockholm marathon.
Här får alltså Svenska friidrottsförbundet en engagerad långlöpare som informatör.
- Jag ser som en av mina uppgifter att försöka skapa mer utrymme i massmedia åt friidrotten. Jag har jämfört med den andel publicitet som friidrotten fick under 50- och 60-talen mot idag - och det är ingen rolig jämförelse.
- En elitseriematsh i ishockey får hur mycket utrymme som helst medan till exempel Claes Nybergs framgångar i terränglöpningens världscup knappt blir en notis.
Anställningen gäller närmast sex månader. Kvar som förbundets redaktör är A Lennart Julin medan den tidigare informatören Lars Andersson börjat ny anställning på Svenska sportfiskeförbundet.