Klarar Algers av Abdelah?

Midnattsloppet har i år samlat det största startfältet i tävlingens 26-åriga historia, men elitfältet är inte det bästa någonsin.

När de bästa svenska långlöparna är i Japan för att ladda upp inför OS framstår Kristian Algers som starkaste hemmalöpare i herrklassen. Den 32-årige Enhörnalöparen var för en vecka sedan tvåa på 10 000 m vid friidrotts-SM i Eskilstuna.
Algers har sällskap av flera andra starka löpare från Enhörna, däribland årets Sverige-etta i maraton Lars Johansson och Marek Poszepcynski som ingick i det svenska EM-laget i maraton i fjol.
Andra intressanta namn i Midnattsloppet:
• Mats Granström från Spårvägen som vann 10 000 vid fjolårets SM.
• Jonas Buud från Mora som är Sverige-tvåa i maraton den här säsongen.

Svenskarna får motstånd främst Lamghari Abdelah från Marocko som tävlat flitigt i Sverige de senaste åren. I fjol var Abdelah tvåa i Midnattsloppet.

Bland damerna är Anneli Fransson från Rånäs mest meriterad av de löpare som återfinns i startlistan. Fransson var förra helgen SM-tvåa på 10 000 m och SM-trea på 5 000 m.
Svåraste motståndare är troligen Cecilia Jeverstam – fyra i Midnattsloppet förra året och sexa på 10 000 m vid SM för en vecka sedan.

Sök i Midnattsloppets startlista.