Klassikern Bellmanstafetten på lördag

På lördag är det dags för den 20:e upplagan av Bellmanstafetten på Norra Djurgården i Stockholm. 1261 lag är anmälda vilket gör loppet till Sveriges största endagsstafett.

Start, växlingar och målgång är vid Stora Skuggan nära Frescatis universitetsområde och den flacka banan går runt Fiskartorpets/Stora Skuggans friluftsområde på Norra Djurgården. Varje lag består av fem personer som alla springer fem kilometer. Efteråt bjuds alla deltagare på picknik.
Totalt är 1261 lag anmälda i de tre klasserna män, kvinnor och mixed. Det innebär över 6300 löpare totalt. Som vanligt så är mixedklassen störst där i år 931 lag är anmälda. Favorit i herrklassen är fjolårsvinnaren AstraZeneca/Enhörna IF före FK Studenterna. På damsidan ser IF Start från Örebro ut att ha det starkaste laget med tufft motstånd av arrangörsklubbarna Spårvägen och Hässelby.
Flest anmälda har SEB med hela 114 anmälda lag – 570 personer – följt av Ericsson, 32 lag, och AstraZeneca, 21 lag.
För den som ännu inte anmält ett lag finns fortfarande chansen eftersom man kan göra en direktanmälan på plats på tävlingsdagen. Detta görs i informationstältet på start- och målområdet kl 11.30–12.30. Direktanmälan kostar 760 kr.