Kristina kan avgöra Vindelälvsloppet

Kristina Hugosson blev känd som skidåkare, men just nu håller hon på att avgöra Vindelälvsloppet. Hälften av det försprång som Skellefteå IF har på tvåan Flemingsbergs SK har Kristina fixat.

Efter två dagar av fyra har Skellefteå IF nu en ledning med 13.41 före Flemingsbergs SK. Mycket tack vare taktiken att gå på knock direkt. Det vill säga börja dagarna med Kristina Hugosson.
Första dagen på halvmaratonsträckan från Ammarnäs sprang Kristina ifrån Flemingsbergs Maria Pettersson med nästan sju minuter.
På torsdagen satte därför Flemingsberg hårt mot hårt. Seeta Dageryd fick den tuffa uppgiften att hänga på Hugosson. Sida vid sida, kilometer för kilometer följdes de två åt tills Hugosson ryckte. Vid växlingen var försprångent 26 sekunder och Skellefteå fick ett försprång som man ökade de följande fyra sträckorna.
Men just som alla trodde att loppet var avgjort fick Flemingsbergs tjejer ny fart. Vann dagens sista fyra sträckor och när Maria Pettersson till och med var snabbare än dubblerande Kristina Hugosson på den sista milen in till Björksele kanske det ändå kan bli match om slutsegern.
Skellefteås damer leder efter halva loppet nu med knappa 14 minuter.

I herrklassen är också Flemingsberg på gång. Redan före sista växlingen i Vindelälvsloppet ledde Flemingsbergs SK tävlingsklassen och med Alfred Shemweta som slutman var segern given. Storlöparen, som bl a vunnit Stockholm marathon två år i rad sprang den sista milen på 31 minuter.
Segermarginalen mot Skellefteå AIK blev 4.44. Totalt leder dock fortfarande Skellefteå AIK med 10.38.45 mot Flemingsbergs SKs 10.40.29. Trean IFK Umeå har 10.50.22

Resultaten