Kristoffer Österlund fick EM-plats i maraton

IFK Umeås Kristoffer Österlund nominerades på torsdagen till den svenska EM-truppen och tar därmed den sjätte och sista platsen i herrlaget som i samband med EM-maran ocskå tävlar om Europacupen.

Förbundskapten Thomas Engdahl komplettterade på torsdagen truppen till EM i Göteborg i augusti. I samband med EM-maran genomförs också lagtävlingen Europacupen där varje land får starta med upp till sex löpare varav de tre främsta räknas i cupen.

Kristoffer Österlund kompletterar nu laget som i övrigt består av: Said Regragui, Hässelby SK, Kristian Algers, Enhörna IF, Kent Claesson Spårvägens FK, Marek Poszepczynski, Enhörna IF och Alfred Shemweta, Hässelby SK.

Kristoffer Österlund kvalar in i laget tack vare sitt starka lopp i London i april. Den 34-årige umeålöparen satte personligt rekord och var bäste svensk med tiden 2.21.06 - och var bäste oseedade löpare i hela loppet.

Stockholm Marathon-mästarinnan Anna Rahm är fortfarande enda kvinnliga maratonlöparen i EM. Eftersom svenska rekordhållerskan Lena Gavelin fortfarande har skadeproblem så är det ovisst om det blir något lag till Europacupen. Tre nomineringstillfällen återstår innan EM: 1 juli, 17 juli och 28 juli.