Kungen hyllades med eget lopp

Kronprinsessan Victoria har sedan många år tillbaka sitt eget lopp på Öland. I veckan fick också pappa Kung Carl Gustaf sitt eget lopp. Närmare 400 av Lidingös sjätteklassare sprang Lidingö Kungalopp med både kungen och drottningen som påhejare.

Löpning är en av kung Carl Gustafs sporter. Så när kungaparet ägnade en hel dag åt att besöka Lidingö så var Kungaloppet en av dagens höjdpunkter. Naturligtvis var det Lidingöloppet som stod bakom arrangemanget och Lidingöloppets ordförande Mikael Tarandi välkomnade när kungaföljet kom till Lidingöloppets målplats på Grönsta gärde.
Kungabesök är naturligtvis välregisserade föreställningar. Schemat under dagen var kompakt - Kungaloppet fick 22 minuter.
Det räckte dock för att kungen skulle hinna skjuta iväg loppet, se de 385 killarna och tjejerna springa, och ge pris till de främsta. Snabbast på den två kilometer långa banan var Daniel Olsson från Källängens skola och Madeleine Genarp från Torsviks skola.
Kungen hann också med ett ett tal till alla löpare. En av Lidingöloppets grundare Sven Gärderud intervjuades av konferencieren Janne Åkerblom. Lars-Eric Dahlstedt(Mr Lidingöloppet), tidigare Generalsekreterare samt Assar Blomquist, tidigare ordförande i Lidingöloppet intervjuades också. Bland gästerna fanns även landshövdingeparet Mats och Elisabeth Hellström.